1. Anasayfa
  2. Genel
  3. OPNsense Firewall Kurulumu

OPNsense Firewall Kurulumu

firewall

Merhaba;

Bu makalemde OPNsense yazılımının nasıl kurulacağını anlatacağım. Aşağıda ki adımları takip ederek basit bir şekilde OPNsense kurulumu yapabilirsiniz.

İlk adım olarak URL üzerinden OPNsense yazılımını dilediğiniz image göre indiriniz. Daha sonrasında yüklemek istediğiniz cihaza indirdiğiniz mount indirip cihaza start veriniz.

Kurulum Aşaması:

1. Cihaza start verdikten sonra ilk etapta login ekranı gelene kadar bekliyoruz. Login ekranı gelince kullanıcı adı “installer” şifre “opnsense” olarak giriş yapıyoruz. Bu sayede başlatmış olduğumuz ISO dosyasını cihaza kurmak için kurulum ekranını açmış olacağız.

2. Klavye ayarını yapıyoruz. Burada klavye ayarınız hangisi ise seçiminizi yapıp “Cancel” butonuna basıyoruz. Bizim dil seçeneğimiz Türkçe Q olduğundan dolayı “Turkish (Q) olarak seçimimizi yapıyoruz. Daha sonrasında “Cancel” butonuna tıklayıp işlemlerimize devam ediyoruz.

NOT:  Ara geçişleri “TAB” ve ok tuşları ile yapılmaktadır.

3. Kurulum tipini “Install (ZFS)” seçeneğine gelip “Ok” Tuşuna Basıyoruz.

4. ZFS Configuration kısmını “stripe” seçeneğini seçiniz. Daha sonrasında “OK” butonuna tıklayıp işlemimize devam ediyoruz.

5. Bu kısımda kurulum yapacağımız diski seçiyoruz. “Space” tuşu ile sol tarafında tiki aktif edip “OK” tuşuna basıyoruz.

NOT: OPNsense kurulumu sanal ortamda kurulduğu için disk ismi farklı görülmektedir. Her cihazda disk ismi farklı olarak görüntülenebilir.

6. Ekrana gelen onay yazısına “YES” butonuna basarak kurulumu başlatabilirsiniz.

7. Kurulum bitiğinde “compaleted install exit and reboot” kısmına gelip “OK” tuşuna basınız.Sunucu yeniden başlayacaktır. Login ekranı gelen kadar herhangi bir işlem yapmayınız.

8. Login ekranı geldiğinde kullanıcı adı “root” şifre opnsense olarak giriş sağlayabilirsiniz.

OPNsense kurulumunu bu makalemizde ki anlatıma bakarak kurulumunu yapabilirsiniz.

Bir Cevap Yaz

Emirhan G. Hakkında